Kenesei Kerékpáros Geocaching Vándorkupa


A Balatoni Kerékpárosturisztikai Egylet a geoládák kerékpáros felkeresésének ösztönzése céljából Kerékpáros Geocaching Vándorkupát alapít.

A kupák elnyeréséért minden, regisztrált játékos indulhat. A kupákat az a játékos nyeri, aki minden évben január 1. és azonos év november 30. között a legtöbb, a honlapon megjelent hagyományos, virtuális vagy multi geoládát keresett fel úgy, hogy egy nap alatt legalább tíz kilométert kerékpározott. A multi ládák minden érintett pontja az értékelés szempontjából önálló ládának számít, tehát egy 5 pontos multi minden pontjának felkereséséért 5 pont jár míg a hagyományos ládáért egy. A megadott kilométerszámot több részletben - több ládánál - is össze lehet gyűjteni, de mindegyik helyszínen legalább 5 kilométert kell kerékpározni. A mozgó ládák egyelőre nem számítanak bele a versenybe, mivel feldolgozásuk további fejlesztést igényel. A multi geoládák több részletben is teljesíthetők. Ha a multi geoládákat több részletben teljesíti a versenyző mindegyik alkalommal el kell érnie az előírt távolság limitet.

A kupa csak egyénileg teljesíthető, csapatok nem indulhatnak. A versenyben csak a fenti időszakban teljesített túrákkal lehet részt venni. Egy túra során több láda is felkereshető.

A verseny értékelése a gps-el rögzített tracklogok alapján történik.

A tracklogot gdb, mps vagy gpx formátumban kérjük . Fairy jóvoltából a trackek feltöltése e-mail címen történik történik. A tracklogokat a teljesítéstől számított egy héten belül kell beküldeni július 1 és november 30 között. A január 1 és június 30 között született trackek június 30-ig bármikor beküldhetők. Késve beérkező tracklogok esetén a túrát nem vesszük figyelembe. A tracklogok csak azokat az útvonalrészleteket tartalmazzák, amelyekkel a versenyző részt kíván venni a versenyben. A tracklognak olyan minőségűnek kell lennie, hogy kiderüljön belőle, hogy a versenyző a helyszínen járt. Célszerű a szervezett trackeléseknél bevált 5 méteres ponttávolságot beállítani, de ha a vevő nem alkalmas ilyen részletes tracklog tárolására elfogadunk gyengébb minőségű tracklogokat is. Az ilyen tracklogokról egyedileg döntjük el, hogy megfelelő-e. A tracklogokat tartalmazó állományok elnevezése tetszőleges lehet.

Amennyiben egy trackloggal több személy szeretne regisztrálni a versenyben a résztvevőkről fényképet kérünk, amelyen a helyszín egyértelműen beazonosítható. A versenyzők az általuk már régebben megtalált ládákat is idényenként egy-egy alkalommal felkereshetik a kerékpáros kategóriában. A láda "megtalálása" akkor érvényes ha a versenyző a ládát vagy a multipontot 20 méterre megközelíti. Ha valamelyik résztvevőnél visszaélést állapítunk meg, az illető kizárásra kerül a kupáért folyó versenyből.

Junior kategóriában is várjuk a trackeket. Ebben a kategóriában a 16 év alatti versenyzők vehetnek részt. A helyezéseket a junior kategóriában nem a felkeresett ládák száma hanem a teljesített túranapok száma alapján fogjuk kiosztani.

A verseny állását a kiíró a bringakenese.hu honlapon folyamatosan közzéteszi. A kupa átadására minden évben szilveszterkor kerül sor. A nyertes - aki egy évig őrizheti a kupát - neve bevésésre kerül a kupába. Aki három alkalommal elnyeri a kupát, véglegesen a kupa tulajdonosává válik. Szintén díjazzuk kategóriánként a verseny második és harmadik helyezettjét is, valamint a résztvevők között - az egyesület pénzügyi lehetőségeinek a függvényében - ajándékokat fogunk kisorsolni. Oklevéllel jutalmazzuk kategóriánként a leghosszabb távot megtett versenyzőt valamint a legeredményesebb női versenyzőket. Egyenlő felkeresett ládaszám esetén a nagyobb távolságot teljesítő játékos nyeri a kupát. Az a személy, akit az Egyesület a részvevők és a teljesítések nyilvántartásával bíz meg, nem vehet részt a kupa elnyeréséért folytatott

Támogatók

Szolgáltatók

Partnereink